Online rendelés

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 kk só
  • 1/4 kk frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1,6 dl puhára párolt zöldborsó
  • 1/2 kk garam masala fűszerkeverék (vagy fűszerek ízlés szerint: bors, római kömény, fahéj, szegfűszeg, babér, gyömbér, kurkuma, hing)
  • 1/4 kk só

Leírás

Ez az indiai zöldborsóval töltött burgonyafasírt, vagy tikki/tikka bármelyik magyar család asztalán is megállná helyét. Fűszerezése egyszerű és sok különféle verzióban készíthető.

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. Hozzádolgozzuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk.

A puhára párolt zöldborsót garam masalával és sóval ízesítjük, villával összetörjük, s ugyancsak 10 részre osztjuk.

A burgonyalabdák közepébe becsomagoljuk a zöldborsóadagokat, ismét golyóvá gömbölyítjük, majd enyhén meglapítjuk őket. Azok számára, akiknek a borsóval való megtöltés túl időigényes, az egyszerűbb alternatíva lehet, hogy a borsós masszát egyszerűen elkeverjük a tört krumplival és úgy formázunk belőle golyókat a sütéshez.

Kissé kiolajozott palacsintasütőben, teflon serpenyőben a lehető legkisebb lángon mindkét oldalukat 15-20 percig sütjük, hogy vörösesbarna héjuk képződjön. Forrón tálaljuk. A legjobb hozzá a koriander csatni, de friss salátával, levesek, főzelékek mellé, vagy feltétként is tökéletes csemege.

Vajpuha tök paradicsommal

Hozzávalók: 2 csípős zöldpaprika – ízlés szerint lehet kevesebb is 2 kávéskanál durvára vágott friss gyömbér 3 evőkanál kesudió vagy mandula, esetleg tökmag 1 1/2

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük