Hozzávalók:
30-40 dkg datolya
5-6 ek kókuszreszelék
2 ek. kókuszolaj
Krém:
2 csomag natúr kesudió
2 konzerv kokusztejszín
1/4 cs. mézeskalács fűszerkeverék
pici fahéj
ízlés szerint mehet bele sütőtök, ki mennyire szereti tökösen
Égetett cukor, karamell a tetejére:
8-10 ek barna cukor
növényi vaj
Leírás
Első és legfontosabb teendőnk, hogy a kesudiót és a datolyát 2-3 órával beáztatjuk vízbe, mielőtt használnánk.
Tehát vegyünk egy jókora sütőtököt. Tegyük be 180 fokra a sütőbe sülni.
Ezután a datolyánkat leszűrjük, majd krémes állagúra turmixoljuk. Nem baj, ha maradnak benne pici darabok. Ha megvagyunk vele, beleszórjuk a kókuszreszeléket és szépen a tortaformánk aljára nyomkodjuk, majd betesszük a fagyasztónkba egy kis időre hűlni, kb. 10-15 percre.
A következő fázis, hogy elkészítjük a torta krémjét. Az előzőleg beáztatott kesudiót a kókusztejszínnel jól pürésítjük a mixerünkben, megszórjuk pici mézeskalács fűszerkeverékkel, pici fahéjjal, majd beledobjuk a sütőtökünket és együtt jó krémesre turmixoljuk. Ha megvan, kivesszük a fagyóból a datolyás alapunkat és ráöntjük ezt az isteni, krémes masszánkat.
Kész is van, vagyis nincs mert visszatesszük hűlni, és miután megdermedt barna cukorból és növényi vajból kikevert mázat csorgatunk rá karamell gyanánt.
Fogyasztás előtt pár órával vegyük ki a fagyasztóból!
Jó étvágyat!
Hare Krisna!

Bibisan piskóta – vegán adventi datolyás finomság
Hozzávalók: – 15 dkg olvasztott kókuszolaj– 12 dkg cukor– 15 dkg kókuszreszelék– 13 dkg darabokra vágott datolya– 10 dkg mazsola– 15 dkg darált dió– 2,5

Harā matar pulao – egzotikus sült rizs
Hozzávalók: 350 g hosszúszemű rizs 5 egész kardamom 1 szem ánizs 8 dl víz – de ez rizs típusától is függ 2 1/2 kávéskanál só

Sambar dhál – indiai mungóbab leves
Hozzávalók: 3 ek ghi vagy olaj 1 kk fekete mustármag 6 db curry levél (friss vagy szárított) 1/2 kk asafoetida 1 kk kurkuma 2 kk