Hozzávalók:
Hozzávalók:
• fél csomag finomszemű zabpehely
• pici sütőpor
• 1 cs vaníliás cukor
• 4 db érett banán
• 3 db nagylyukú reszelőn lereszelt alma
• kókusztej, amennyit a massza felvesz, ne legyen túl sűrű
• fahéj ízlés szerint
• 1 jó maroknyi előzőleg vízbe áztatott datolya
Leírás
Amikor nagyon kívánod az édességet, de nem tudsz elmenni a boltba, akkor használj fel mindent, amit otthon találsz. Ha van egy zacskó zabpelyhed, van almád, banánod és némi kókusztejed, már süthetsz is belőle valami finomat.
A száraz hozzávalókat először jól elkeverjük (zabpehely, sütőpor, vaníliás cukor, fahéj), majd mehet bele a reszelt alma, a villával összenyomkodott banán, és a datolya, amit picit összevágunk. Majd ezt az egészet kókusztejjel hígítsuk.
Én úgy szeretem, ha sütés után picit puha és “nyers” a közepe, de ha szárazabb sütit szeretnénk, akkor ne tegyünk bele annyi kókusztejet.
Vanília fagyit feltétlenül nyomjunk a tetejére…

Alu paratha – Fűszeres burgonyával töltött lepény
Hozzávalók: 200 g teljes kiőrlésű liszt 100 g fehér liszt 4 evőkanál vaj 1 dl meleg víz 1 kávéskanál só 3 közepes burgonya 1 evőkanál

Bibisan piskóta – vegán adventi datolyás finomság
Hozzávalók: – 15 dkg olvasztott kókuszolaj– 12 dkg cukor– 15 dkg kókuszreszelék– 13 dkg darabokra vágott datolya– 10 dkg mazsola– 15 dkg darált dió– 2,5

Zöldborsóval töltött burgonya tikka titka 🙂
Hozzávalók: 60 dkg burgonya 1 kk só 1/4 kk frissen őrölt fekete bors 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt 1,6 dl puhára párolt zöldborsó 1/2 kk