Online rendelés

Hozzávalók:

1 padlizsán csicseriborsóliszt fekete

Leírás

só•kurkuma•liszt•zsemlemorzsa•sajt•paradicsomszósz•oregano•bazsalikom•kakukkfű•rozmaring•bors•olaj

Vegyünk egy jó nagy padlizsánt, tűz felett süssük jól át, hogy megpiruljon mindenhol. Ha kész, tegyük egy edénybe, vagy tálba és fedjük le, hogy megpuhuljon. Mindeközben keverjük ki a panírunkat amiben meg fogjuk majd forgatni a padlizsánt. Csicseriborsó lisztet ízlés szerint fekete sóval (ez helyettesíti majd a tojást), és kurkumával, meg persze annyi vízzel csomómentesre keverjük, hogy palacsintatészta állagot kapjunk. Ha ez kész, akkor elővesszük a füstös-sült padlizsánunkat és fakanállal picit lenyomkodjuk. Középen vágunk egy mélyedést amibe beletesszük az előzőleg már felvágott sajtunkat. Kicsit sózzuk, borsozzuk.

Jöhet a bundázás. Először lisztben, majd a csicseriborsós masszánkban jól megforgatjuk, és végül belehempergetjük a zsemlemorzsába. Ha kész, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Paradicsomos oregánós-bazsalikomos szósszal és reszelt sajttal a tetején, rizzsel vagy sültburgonyával tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük