Hozzávalók:
1 padlizsán csicseriborsóliszt fekete
Leírás
só•kurkuma•liszt•zsemlemorzsa•sajt•paradicsomszósz•oregano•bazsalikom•kakukkfű•rozmaring•bors•olaj

Vegyünk egy jó nagy padlizsánt, tűz felett süssük jól át, hogy megpiruljon mindenhol. Ha kész, tegyük egy edénybe, vagy tálba és fedjük le, hogy megpuhuljon. Mindeközben keverjük ki a panírunkat amiben meg fogjuk majd forgatni a padlizsánt. Csicseriborsó lisztet ízlés szerint fekete sóval (ez helyettesíti majd a tojást), és kurkumával, meg persze annyi vízzel csomómentesre keverjük, hogy palacsintatészta állagot kapjunk. Ha ez kész, akkor elővesszük a füstös-sült padlizsánunkat és fakanállal picit lenyomkodjuk. Középen vágunk egy mélyedést amibe beletesszük az előzőleg már felvágott sajtunkat. Kicsit sózzuk, borsozzuk.
Jöhet a bundázás. Először lisztben, majd a csicseriborsós masszánkban jól megforgatjuk, és végül belehempergetjük a zsemlemorzsába. Ha kész, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Paradicsomos oregánós-bazsalikomos szósszal és reszelt sajttal a tetején, rizzsel vagy sültburgonyával tálaljuk.

Zöldborsóval töltött burgonya tikka titka 🙂
Hozzávalók: 60 dkg burgonya 1 kk só 1/4 kk frissen őrölt fekete bors 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt 1,6 dl puhára párolt zöldborsó 1/2 kk

Sambar dhál – indiai mungóbab leves
Hozzávalók: 3 ek ghi vagy olaj 1 kk fekete mustármag 6 db curry levél (friss vagy szárított) 1/2 kk asafoetida 1 kk kurkuma 2 kk

Húsvéti lakoma hús nélkül
Rövid: Az ünnepek sokszor még azokban is felébresztik a vágyat a régi ízek iránt, akik régóta vegetáriánusok, ha pedig újonnan tértél át a húsmentes életmódra,