Hozzávalók:
20 dkg főtt gesztenye (lehet gesztenyepüré is, de akkor a cukorral óvatosan bánj!) 1 ek. kókuszzsír 1 db bourbon vaníliás cukor 1 marék mazsola 1 tk. puncs aroma 1 db narancs leve 2ek nádcukor 1 csipet só 2 dl növényi tej növényi tejszín szeletelt mandula
Leírás
Összetörtem villával a gesztenyét, lehet turmixolni is, de én nem akartam annyira pépes végeredményt. Egy kis tálkába előre beáztatom a mazsolát kis vízbe, amihez hozzáadok egy kanálkányi puncsaromát. Ezután egy edénybe beleteszem a kókuszzsírt, megolvasztom, majd beleteszem a cukrot, kicsit karamellizálom. Utána hozzáadom az összetört gesztenyét, a vaníliás cukrot, csipet sót, majd felöntöm a tejjel. Hozzáadom a mazsolát, hagyom kicsit felfőni és hozzáadom a narancslevet is. Már csak enyhén főzöm, majd hozzátettem 1 dl növényi tejszínt. Ezután le is zárhatod. Lehet melegen és hidegen is tálalni, ezt döntsd el a saját és vendégeid ízlése szerint. Ha hidegen szeretnéd, akkor előző este is elkészítheted és hűtőben pihenhet tálalásig. Tálaláskor tettem bele egy tejszín gömböcskét, és szórtam rá pirított mandula szeleteket.

Vegetáriánus töltött káposzta
Hozzávalók: 35 darabhoz:1 nagy fej káposzta60 dkg szejtán (200 sikér + 4 dl víz, fűszerek – házilag is készíthető) vagy60 dkg házi sajt (5 liter

Fasírt tahini szósszal, almás-vöröskáposztával és diós-mazsolás rizzsel
Hozzávalók: 10 dkg szójagranulátum◦ 2 ek. csicseriborsóliszt◦ 3 ek. búzasikér◦ 2 ek. tahini◦ forró víz az összeállításhoz◦ 1 dl olaj◦ mustár◦ 1 ek. tamarind szósz

Vegán sütőtökös sajttorta karamellel
Hozzávalók: 30-40 dkg datolya 5-6 ek kókuszreszelék2 ek. kókuszolaj Krém:2 csomag natúr kesudió2 konzerv kokusztejszín1/4 cs. mézeskalács fűszerkeverékpici fahéjízlés szerint mehet bele sütőtök, ki mennyire