Online rendelés

Hozzávalók:

  • 350 g hosszúszemű rizs
  • 5 egész kardamom
  • 1 szem ánizs
  • 8 dl víz  – de ez  rizs típusától is függ
  • 2 1/2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 4 evőkanál ghí/vaj vagy olaj
  • 1 hosszú fahéjrúd
  • 6 egész szegfűszeg
  • 100 g tisztított mandula vagy kesudió
  • 300 g zöldborsó (fagyasztott, vagy előre párolt)
  • 4-5 szem curry levél

Leírás

A pulao zöldséges, vagy olykor gyümölcsös sült rizst jelent, lelke a pirított olajos magvak és a keleties fűszerek. Ha intenzívebb ízre vágyunk használhatjuk por fűszerekkel, ha viszont fontosak a szép színek a tálalásnál, akkor érdemes egész fűszereket használni és pirítani a rizs alá.A jó rizs ott kezdődik, hogy tudjuk, hogy az adott rizsfajtánkat hogyan készítsük el. Van, amit sós vízben kifőzve, vagy vajon párolva tudunk a legtökéletesebben elkészíteni, a főzési idő is változhat, de Indiában gyakran készítik kuktában is.

A rizst megmossuk és lecsöpögtetjük. A ghíben/vajban, vagy növényi olajon megpirítjuk a fahéjrudat, a szegfűszeget, a kissé összetört egész kardamomokat és a mandulát, kesut, hozzá tesszük az egész ánizst. Hozzáadjuk a rizst, és addig kevergetjük, míg a szemek átlátszóak lesznek. Ráöntjük a forrásban lévő vizet, hozzáadjuk a sót és a kurkumát, belekeverjük a zöldborsót. 
Felforraljuk, majd szorosan lefedve kis lángon 15-20 percig pároljuk. Ha még ízesebbé tennénk a fogást, egy pici lábasban, 1 kanál olajon megfuttatjuk a curry leveleket és a tálalás előtt a rizs tetejére locsoljuk. Főétel mellé, vagy reggelinek önmagában, kis csípős szósszal is tálalhatjuk.

Vajpuha tök paradicsommal

Hozzávalók: 2 csípős zöldpaprika – ízlés szerint lehet kevesebb is 2 kávéskanál durvára vágott friss gyömbér 3 evőkanál kesudió vagy mandula, esetleg tökmag 1 1/2

Tovább olvasom »

Sajttal töltött padlizsán paradicsomszóssza

Hozzávalók: 1 padlizsán csicseriborsóliszt fekete Leírás só•kurkuma•liszt•zsemlemorzsa•sajt•paradicsomszósz•oregano•bazsalikom•kakukkfű•rozmaring•bors•olaj Vegyünk egy jó nagy padlizsánt, tűz felett süssük jól át, hogy megpiruljon mindenhol. Ha kész, tegyük egy edénybe,

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük