Hozzávalók:
- 560 g sütőtök
- 250 g alma
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál fahéj
- fél citrom leve
- 2 evőkanál méz
Leírás
- A sütőtököt megsütjük, a puha húsát egy tálba kikaparjuk.
- Az almát lereszeljük, belekeverjük a tök pürébe
- A masszához adjuk a fűszereket, a citromlevet és a mézet. Krémes állaghoz botmixerrel eldolgozzuk.
Kenyérre, kalácsra vagy kekszekre is ínycsiklandó feltét.

Zöldborsóval töltött burgonya tikka titka 🙂
Nincs hozzászólás
Hozzávalók: 60 dkg burgonya 1 kk só 1/4 kk frissen őrölt fekete bors 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt 1,6 dl puhára párolt zöldborsó 1/2 kk

Húsvéti lakoma hús nélkül
Nincs hozzászólás
Rövid: Az ünnepek sokszor még azokban is felébresztik a vágyat a régi ízek iránt, akik régóta vegetáriánusok, ha pedig újonnan tértél át a húsmentes életmódra,

Fasírt tahini szósszal, almás-vöröskáposztával és diós-mazsolás rizzsel
Nincs hozzászólás
Hozzávalók: 10 dkg szójagranulátum◦ 2 ek. csicseriborsóliszt◦ 3 ek. búzasikér◦ 2 ek. tahini◦ forró víz az összeállításhoz◦ 1 dl olaj◦ mustár◦ 1 ek. tamarind szósz