Hozzávalók:
– 15 dkg olvasztott kókuszolaj
– 12 dkg cukor
– 15 dkg kókuszreszelék
– 13 dkg darabokra vágott datolya
– 10 dkg mazsola
– 15 dkg darált dió
– 2,5 kk sütőpor
– 20 dkg méz (mézet sem fogyasztó vegánok ezt elhagyhatják)
– 15 dkg barna búzaliszt
– 2 dl kókusztejszín
– némi mandulatej
Leírás
Ez az isteni piskóta nagyon gazdag, laktató, és egészséges összetevőkből áll. Laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Mivel a méztől és az aszalt gyümölcsöktől is épp elég édes, a cukrot akár ki is hagyhatjuk belőle.
Elkészítés:
A száraz alkotórészekhez hozzákeverjük a felolvasztott kókuszolajat, a mézet és a kókusztejszínt, és annyi mandulatejet öntünk hozzá, hogy piskótatészta állagú keveréket kapjunk.
A masszát egy közepes méretű, kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Vegán datolyás, almás-banános finomság
Hozzávalók: Hozzávalók:• fél csomag finomszemű zabpehely• pici sütőpor• 1 cs vaníliás cukor• 4 db érett banán• 3 db nagylyukú reszelőn lereszelt alma• kókusztej, amennyit a

Puncsos gesztenyeleves mazsolával és tejszíngolyóval
Hozzávalók: 20 dkg főtt gesztenye (lehet gesztenyepüré is, de akkor a cukorral óvatosan bánj!) 1 ek. kókuszzsír 1 db bourbon vaníliás cukor 1 marék mazsola

Sajttal töltött padlizsán paradicsomszóssza
Hozzávalók: 1 padlizsán csicseriborsóliszt fekete Leírás só•kurkuma•liszt•zsemlemorzsa•sajt•paradicsomszósz•oregano•bazsalikom•kakukkfű•rozmaring•bors•olaj Vegyünk egy jó nagy padlizsánt, tűz felett süssük jól át, hogy megpiruljon mindenhol. Ha kész, tegyük egy edénybe,