Online rendelés

Hozzávalók:

200 g teljes kiőrlésű liszt

100 g fehér liszt

4 evőkanál vaj

1 dl meleg víz

1 kávéskanál só

3 közepes burgonya

1 evőkanál ghí vagy olaj

1 kávéskanál darált erős zöldpaprika

1 kávéskanál reszelt friss gyömbér

1/2 kávéskanál kurkuma

Leírás

Észak-Indiában és Pundzsáb tartományban igazán népszerű, ahol vastagra és hatalmasra nyújtják. Gyakran reggelire fogyasztják, egy darabka vajjal és néhány kanál natúr joghurttal. Olyannyira laktató, hogy egy-kettőnél többet tényleg nem is lehet belőle megenni!

 

A paratha tésztáját az előző receptben leírtak szerint készítjük el, és letakarva félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. >>

 

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és durvára törjük. Belekeverjük a fűszereket, a citromlevet és a finomra metélt petrezselymet, és kihűtjük. A tésztából 20 gombócot gyúrunk, melyeket 7 cm átmérőjű lepényekké nyújtjuk. 10 közepére 1-1 evőkanál tölteléket helyezünk. A másik 10 lepénykét a tetejükre helyezzük, a széleiket lezárjuk, és liszt segítségével óvatosan kissé nagyobbra nyújtjuk őket. Vigyázzunk, hogy nehogy kiszakítsuk a vékony tésztát!

 

Egy palacsintasütőben 1 evőkanál ghít vagy olajat melegítünk, beletesszük az első parathát, és kis lángon, többször megfordítva mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ugyanígy járunk el a többi töltött parathával is.

Salátákkal, szósszal, egyszerűbb levesek mellé vagy egy kevés növényi joghurttal tálaljuk.

 

A tészta elkészítési ideje: 30 perc.

Pihentetési idő: 30 perc.

A parathák elkészítése darabonként: kb. 8 perc, sütéssel együtt

Szilvás papucs/derelye

Hozzávalók: 40-50 darabhoz A barátfüléhez: ♡ 500 gramm sűrű, házi szilvalekvár♡ 500 gramm finomliszt♡ 300 ml növényi tej♡ 25 gramm friss élesztő♡ 150 gramm natúr

Tovább olvasom »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük